English French German Greek Italian

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

- Απολαύστε τη δύση του ήλιου μέσα από τη μνημειακών διαστάσεων πύλη στο ναό του Απόλλωνα (Πορτάρα) μπροστά στο λιμάνι του νησιού!

- Στη Χώρα περπατήστε στο Ενετικό Κάστρο, την παλιά αγορά και επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο, τον πύργο του Γλέζου, την Καθολική Μητρόπολη, το Ενετικό Μουσείο, την τρανή πόρτα (μια από τις πύλες του κάστρου που σώζετε ακόμα.

- Στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης ,θα βρείτε να αγοράστε σουβενίρ από τη Νάξο από τα δεκάδες μαγαζάκια που βρίσκονται εκεί .

- Νιώστε θαυμασμό για το γιγάντιο Κούρο και την Κόρη, τα μισοτελειωμένα αγάλματα μέσα στα περιβόλια στις καταπράσινες Μέλανες !

- Επισκεφτείτε την Απείρανθο (ή Απεράθου) και τα μουσεία της, περπατήστε τα πλακόστρωτα δρομάκια της και ψωνίστε τα περίφημα υφαντά δουλεμένα από γυναίκες στον αργαλειό.

- Θαυμάστε το ναό της Δήμητρας στο Σαγκρί. Χτισμένος τον 6ο αι. π.Χ. αποτελεί ορόσημο για την κλασσική αρχιτεκτονική.

- Κάντε πεζοπορία στη σπηλιά ή την κορφή του Ζα και αισθανθείτε το Αιγαίο να απλώνεται στα πόδια σας.

- Δοκιμάστε τα εξαιρετικά τυριά (γραβιέρα, κεφαλοτύρι ), τις πατάτες και το λικέρ κίτρο, προϊόν που παράγεται μόνο στη Νάξο.

- Κολυμπήστε και χαλαρώσετε στις μαγευτικές παραλίες του Αγίου Γεωργίου (Χώρα), του Αγίου Προκοπίου, της Αγίας Άννας , της Πλάκας (οι δημοφιλέστερες του νησιού), Μ.Βίγλας, Καστράκι, Αλυκού κ.ά.

template-joomspirit